Thursday, July 24, 2014

Summer Kitchen 'Zucchini pancakes with feta' / Летняя кухня "Оладьи из кабачков с сыром фета"

























Hello folks!

It's still summer and a great opportunity to cook summer food so today I broght you a very easy and tasty recipe - Zucchini pancakes with feta cheese.

Ingredients
2 average zucchini 
300-400 gr feta cheese 
3 eggs
Parsley
Dried mint 
1 teaspoon paprika
150 gr flour
 
Grate zucchini on a large grater and leave them on a towel to absorb excess moisture.
Cut feta cheese into small pieces. Chop parsley and dried mint.
In a bowl mix zucchini with feta cheese, eggs, chopped parsley and dried mint, paprika and flour. You don't need to use salt as you use feta cheese.
Fry on olive oil (or any other oil you use). Use paper tovel to get rid of excess oil.


На дворе всё ещё лето и самое время готовить лёгкие и вкусные летние блюда - например оладьи из кабачков с сыром фета.

2 некрупных кабачка натереть на крупной терке - и в полотенце, впитывать лишнюю влагу
1 пачка феты - накрошить мелкими кусочками прям руками
+ 3 яйца
+ петрушка
+ 1 ч.л. паприки
+ сушеная мята
+ 250мл муки, это где то 150 гр
туда же кабачки, поперчить
Солить не надо! 
Обжарить на оливковом масле, снимать на бумажное полотенце.

3 comments:

  1. Отличный рецепт! Пробовала в прошлом году, только не знала сколько точно их нужно обжаривать!) Спасибо за рецепт летней вкусняшки!)

    ReplyDelete
  2. This is great, I actually have all ingredients right here! Thank you :)

    ReplyDelete
  3. Pretty interesting recipe. I am making these type of pancakes all the time but never made them with cheese and mint. I will definitely try to cook the according to your recipe, they sounds delicious. Thank you for sharing!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...