But right now I'm thinking about summer time as it was unbelievable hot summer here in Moscow this year! And this summer I found very nice recipe that I want to share with you. An amazing plum cobbler! You also can make cherry cobbler if you want as it'll be the same delicious one!
Plum cobbler |
750 gram plums, without stones or 750 gram cherries without stones
1/2 cup of sugar
1 tablespoon of lemon juice
Cherry cobbler |
1 cup of a flour
1 tablespoon of sugar
1 1/2 tea spoon of baking powder
Salt pinch
60 gramm of cold butter
3/4 cup of buttermilk or kefir
1 egg
750 г слив без косточек или вишни без косточек
1/2 ст. сахара
1 ст. л. лимонного сока
1 ст.л. крахмала
1 ст. муки
1 ст.л. сахара
1 1/2 ч.л. соды гашеной лимонным соком
щепотка соли
60 г холодного сл. масла
3/4 ст. простокваши или кефира
1 яйцо
1) Preheat oven to 350°F (175°C)
2) Mix plums (or cherries) with sugar, lemon juice and starch. Put on a bottom of fire-resistant ware.
3) Mix a flour, sugar, a baking powder, soda and salt in deep ware.
4) Cut butter into cubes and grind to big crumbs with flour by using two knifes or a blender.
5) Pour buttermilk and knead by fork to a dense sticky pastry.
6) Cover plums by the pastry. Grease a surface with egg and to bake 40-50 minutes
Разогреть духовку до 170С.
Смешать сливы с сахаром, лимонным соком и крахмалом. Выложить на дно огнеупорной посуды для выпечки.
Просеять в глубокую посуду муку, сахар, разрыхлитель, соду и соль.
Нарезать масло кубиками и растереть в крупную крошку с мукой (используя два ножа или блендер).
Влить простоквашу и размешать вилкой до образования густого и липкого теста. Выложить его ложкой поверх слив. Смазать поверхность яйцом и выпекать 40-50 мин, пока не появится румяная корочка и сливы станут мягкими.
No comments:
Post a Comment